?

Log in

No account? Create an account

"Wat · ik · schreeuw · lijkt · niet · slecht, · maar · wat · ik · schrijf · ben · ik · echt.."


Anneke en de rare zuil

Recent Entries · Archive · Friends · Profile

* * *
Begin januari stond ik met een internetvriend op station Amersfoort te wachten op een vertraagde trein richting het Oosten. Het was bar koud, nergens een verwarmd wachtkamertje. Onze medereizigers stonden verspreid op het perron te bibberen.

Ik was druk met Vincent aan de praat en tijdens het kletsen viel mijn oog op een rare zuil. Je weet hoe dat gaat, je bent druk in gesprek en je denkt niet na bij wat je doet. Na een telefoongesprek ligt er ineens een meesterwerk van een doodle op de giro-enveloppe voor je, dat soort dingen ;)
Dit apparaat had een soort TL buis in het midden en ik trof aan de zijkant, op ooghoogte, een klein rood knopje aan.

Vincent: "Zou je dat wel do--"

ZZZZOEMMMMM

2 tellen later:Licht! Warmte! Saamhorigheid!

Bij het zien van de foto krijg ik gelijk weer dat zelfde glunderende gevoel. Ik was er niet stil over te krijgen. Het was ineens dat Eftelinggevoel, van het tuinhekje van de heks van Hans en Grietje (tegenwoordig in de Efteling vertaald naar de huidige generatie k*tkinderen: flink krijsen en er komt een oma met zeepsop onder haar armen uit een raam hangen om het te laten sneeuwen).

Na elke 90 of 120 seconden ging het ding uit en ging er een "hoo!" door de groep mensen op de foto heen, en werd er onder licht gegiegel haastig weer op het knopje gedrukt. De mevrouw met de witte jas op de voorgrond draaide zich met regelmaat om, en vroeg zich hardop af of ze hier misschien ook een kleurtje van kon krijgen. Het aziatisch meisje met de ruitjesjas liep af en toe weg uit onrust en kwam dan toch weer terug om van de warmte te genieten.

Na een decembermaand van prutservice van de Nederlandse Spoorwegen vond ik dat dit in ieder geval wel even gemeld mocht. Echt een ontzettend leuk fenomeen. Brengt de mensen weer bij elkaar :)
Current Location:
thuis
* * *
* * *
[User Picture]
On February 12th, 2010 09:06 pm (UTC), fenko commented:
Wat geweldig. Als ik nog eens op Amersfoort ben kijk ik of ik de paal zie. Enig idee welk perron het is?
[User Picture]
On February 13th, 2010 10:08 pm (UTC), bezigebij replied:
Ze zijn op meerdere plekken -- in het stationshal en meestal met 2 of 3 per perron (woon zelf in Amersfoort dus ik kom ze vaak genoeg tegen).
* * *

Previous Entry · Leave a comment · Share · Next Entry